Tehnologiile utilizate in proiectarea si designul siteurilor web sunt urmatoarele: HTML, XHTML, CSS, JAVASCRIPT, PHP, MYSQL

HTML

  Apãrut la începutul anilor '90, datoritã lipsei unui limbaj universal care sã permitã publicarea informatiei la nivel global, HTML a determinat dezvoltarea spectaculoasã a Internetului.HTML ( Hypertext Markup Language ). Marcajele de tip HTML din cadrul documentului spun browser-ului cum sa afiseze continutul util al fisierului.

XHTML

  XHTML reprezinta prescurtarea de la EXtensible HyperText Markup Language (denumirea oficiala a standardului). Practic este un inlocuitor modern al mai vechiului limbaj HTML

CSS

  Fisierul CSS (cascading style sheet - foi de stil in cascada). Un fiser CSS este un fisier text cu extensia ".css" definind stiluri pentru paginile HTML. Fisierele CSS permit stilizarea in bloc a documentelor HTML cu un efort semnificativ mai mic decat in cazul stilizarii elementelor de pagina in cadrul fiecarui document HTML in parte, prin intermediul atributelor tagurilor.

JAVASCRIPT

  JavaScript este un limbaj de scripting dezvoltat la origine de Netscape, permitand scrierea de secvente de program care se executa la aparitia unui eveniment utilizator.

PHP

  PHP a cunoscut cea mai spectaculoasa crestere in zona limbajelor server-side. cu ajutorul acestui limbaj de programare se pot realiza siteuri dinamice de mii de pagini, deoarece alaturi de php se poate utiliza si baze de date update-ul se face in timp real.

MYSQL

  MYSQL este un sistem de gestiune a bazelor de date relationale, fiind o componenta cheie a limbajului PHP.